Eveeet bugünün kraliçesi çilekli turtam. Pek istedigim gibi olmasada masamın en güzel en renkli ögesiydi. Turta hamurum çok kabardı.Daha önce elmalı turta yapmıstım onun içine elmaları koydugum için içi çok kabarmamıştı. Bu içi boş pistigi için epey kabardı. üstelik etraftan edindigim püf noktalarınıda uyguladım. Kabarmasın diye hamuru çatalla deldim. Hamurun üzerine nohut koydum. Nohut koydugum kısımları hakikaten kabarmadı ama evdede şansa çok az nohut varmıs çıkıp alacak vakitte yoktu zaten
yetişme telasındaydım. Elde oldugu kadarıyla koydum nohutları. Sonuc kenarı epey kalın kabarmıs bir turta. Ama kremamım hafifligi ve çilegin lezzetiyle birlesince gayet güzeldi :)
Hamur tarifi için buraya tıklayın.
Krema için malzemeler:
- 1,5 su bardagı süt
- 1 yemek kasıgı un
- 2 yemek kasıgı toz seker
- 1 paket kremsanti
- 100 gr labne
Üzeri için :
- 13-14 adet çilek
- Dr. oetker tart jölesi
Yapılısı:
Küçük bir tencereye süt, seker ve unu koyup muhallebi gibi pisirin. Muhallebiyi sogumaya bırakın. Kabuk tutmaması için arada karıstırın. Soguyan muhallebiye labneyi ve kremsantiyi ekleyip yüksek devirde 3-4 dk çırpın. Soguyan turtanın üzerine kremayı yayın. Ortadan ikiye dogranmıs çilekleri istediginiz sekilde turtanın üzerine dizin. Tart jölesini üzerindeki tarife göre hazırlayıp soguttuktan sonra turtanın üzerine dökün ve buzdolabında dinelndridiginiz turtanızı afiyetle yiyin :)
Çok güzel görünüyor...
YanıtlaSilEllerine sağlık...
Mümkünse 1 dilim rica etsem... :)
Sevgiler...
Tesekkür ederim :)) Paket yapıp hemen gönderiyorum Emel hanım:9
SilHayır diyemem çileğe bayılırım ve çileksiz bir hayat düşünemiyorum...
SilÇok teşekkür ederim canım sağol... :)
Sevgilerimle...
Turtan çok başarılı görünüyor:) enfes.
YanıtlaSilTesekkür ederim :))
SilBence harika görünüyorrr
YanıtlaSilÇilek pastaların turtaların prensesi bence inanılmaz yakışıyor
Tadıda harikadır
Ellerinize sağlık
Sevgiler:)
Çok tesekkür ederim :) Çilek bencede pastaların turtaların vazgeçilmezi :) yasasın yaz geliyor bol bol kullanırız artık :) Sevgilerimle...
Sil