5 Aralık 2012 Çarşamba

ELMALI TURTA


Elma deyince sizinde aklınıza tarçın geliyor mu? Elma ve tarçın benim için ayrılmaz ikili. Bu ikiliyide en çok yakıştırdıgım sey turta. Elmalı turta tarifini ne vakit kimden aldım hatırlamıyorum.Senelerdir yaptıgım bir tarif bu ve her seferindede aynı lezzet aynı mükemmellikte oluyor. Bugün kahveye ugrayacak bir arkadasım için yaptım bu turtayı fakat kendisi gelemedi ve turtadan mahrum kaldı malesef. Çünkü bu lezzetten eser kalmadı. Son dilimlerde bir kaç saat evvel mideye indi. Tarif birebir uygulandıgında kesinlikle şaşmayacak bir lezzet. Riske atılmayacak zamanlarda yapılası tarif.

Malzemeler:


Turta hamuru için:

- 1 paket margarin (yumuşamış)
- 1 yumurta
- 4 yemek kaşıgı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- Un

Elmalı harç için :

- 3 adet elma
- 4 yemek kaşıgı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın

Yapılışı:

1. Hamur malzemelerini bir kapta iyice yoğurun. Hamur kulak memesi kıvamında olacak. Unu ona göre aldıgı kadar ekleyin.
2. Elmaları rendeleyin. Toz şeker ve tarçın ile pişirin.
3. Hamurumuzun 1/4 ünü ayırıp kalanını yaglanmış turta kabına yayın. Hamurun kenarlarını yükseltin ki elmalı harcı kaplayabilsin. Turta kabınız yoksa orta büyüklükte yuvarlak borcamda kullabilirsiniz.
4. Elmalı harcı hamurun üzerine serin.
5. Ayırdıgımız hamurdan ince uzun şeritler yaparak elmaların üzerine kafes şeklinde yerleştirin.
6. Önceden ısıtılmış 180C fırında turtamız hafif kızarana, pembeleşene kadar pişirin. Soguduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis yapabilirisiniz

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...