Malzemeler:
Turta hamuru için:
- 1 paket margarin (yumuşamış)
- 1 yumurta
- 4 yemek kaşıgı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- Un
Elmalı harç için :
- 3 adet elma
- 4 yemek kaşıgı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Yapılışı:
1. Hamur malzemelerini bir kapta iyice yoğurun. Hamur kulak memesi kıvamında olacak. Unu ona göre aldıgı kadar ekleyin.
2. Elmaları rendeleyin. Toz şeker ve tarçın ile pişirin.
3. Hamurumuzun 1/4 ünü ayırıp kalanını yaglanmış turta kabına yayın. Hamurun kenarlarını yükseltin ki elmalı harcı kaplayabilsin. Turta kabınız yoksa orta büyüklükte yuvarlak borcamda kullabilirsiniz.
4. Elmalı harcı hamurun üzerine serin.
5. Ayırdıgımız hamurdan ince uzun şeritler yaparak elmaların üzerine kafes şeklinde yerleştirin.
6. Önceden ısıtılmış 180C fırında turtamız hafif kızarana, pembeleşene kadar pişirin. Soguduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis yapabilirisiniz
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder