14 Aralık 2012 Cuma

TiRAMiSU

Herkesin yapmayı bildigi ama herkesin beceremedigi, ufak tefek degisikliklerle farklı tariflerin ortada dolastıgı herkesin çok sevdigi, benimse hem yemeyi hem yapmayı cok sevdigim tiramisuuu :) Benim tarifimde kendimce ekledigim ve cıkarttıgım ufak tefek seyler var. Ben yumurta kullanmıyorum. Muhallebisini ekstradan kremsanti ile çırpıyorum. Tarifime cok güveniyorum ama nihayetinde damak tadı herkese uymayabilir.

Malzemeler:

- 1 adet pastaban ( istege göre kakaolu veya sade)
- 1 paket labne
- 2 yemek kasıgı un
- 1 çay bardagı tozseker
- 2.5 su bardagı süt
- 1 paket kremsanti ( 1 kutudan 2 paket cıkar . 1 tanesi kullanılacak)
- 1 yemek kasıgı nescafe
- Üzerine serpmek için kakao ve türk kahvesi

Yapılısı:

1. Un, toz seker ve süt karıstırıp orta derece ateste sürekli karıstırarak muhallebi kıvamına getirin.
2. Biraz ılınmıs muhallebiyi labne ve toz kremsanti ilave ederek mikser ile çırpın.
3. Derince bir kasede ılık su ile nescafeyi eritin.Pastabanın önce altını sonra üstünü nescafe ile iyice ıslatın.
4. Hazırladıgınız kremanin %80 ini pastabanın üzerine yayın üstünü diger pasta keki ile kapatıp kalan kremayla kaplayın.
5. Süzgec yardımı ile pastanın üzerine kakao ve az miktarda (1 tatlı kasıgı) turk kahvesi serpin. Buzdolabında en az 2 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun :)

4 yorum :

  1. Elinize sağlık çok güzel görünüyor bloğunuzu izlemeye aldım mutlu hafta sonu dilerim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok tesekkür ederim. Ziyaretiniz ve yorumunuzla beni çok mutlu ettiniz. İyi haftasonları :)

      Sil
  2. eline sağlık, ayrıca Türk kahvesi ilginç bir fikir mutlaka deneyeceğim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Afiyet olsun. Türk kahvesi güzel oluyor kişiden kişiye değisir gerçi ama çok abartılmadıgı sürece kimseyi rahatsız etmez :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...