Genelde insanlar böregin her halini her türlüsünü sever. Bende kıymalı börek harici her çesit böregi çok severek yerim. Pırasalı, ıspanaklı, kabaklı, patlıcanlı.... Sebze yemeyi sevmeyen gençlere ve erkeklere sebze yedirmenin en lezzetli ve kolay yolu sebze harçlı börekler olsa gerek. Pırasa sevmeyen yemeyen birisine böregin pırasalı oldugunu söylemezseniz anlamadan bile yiyebilir. Çünkü insanlarda pırasaya, karnabahara ,lahanaya vs karşı bir önyargı var. Çogu insan tadını bile bilmez ama yemez. Halbuki en lezzetli ve en faydalı sebzelerin basını cekerler. Ben gecen hafta arkadaslarım çaya geldiginde yapmıstım çok begenildi ve hemen hemen hepsini 5 kisi bitirdik :)
Malzemeler:
- 1/2 kg pırasa yıka temzle kücük kücük dogra. üzerine pul biber salca tuz ekleyip yagda kavur.
- 3 adet yufka
- 1 adet yumurta
- 1 su bardagı süt
- 1 yemek kasıgı biber salcası
- 1 çay kasıgı karabiber,tuz
- Sıvıyag
Yapılısı:
- Pırasaları temizleyip, yıkayıp küçük küçük dograyın. Üzerine pul biber, karabiber, salca, tuz ekleyip az miktarda sıvıyagda kavurun.
- Süt, yumurta ve 3 yemek kasıgı sıvıyagı bir kasede çırpın. Bu sosu yufkaların arasına sürmek için kullanacagız.
- 1 yufkayı üçgen seklinde 5 esit parçaya ayırın. Ayırdıgımız parçalara hazırladıgınız sostan sürün. Ücgenin taban kısmına pırasalı harçtan ince bir sıra yayın. Yufkayı yuvarlayarak rulo yapın. Rulo olmus yufkayıda kendi icine dogru gül seklinde sarın. Diger yufkalarada aynı islemi uygulayın. Kalan sosu böreklerin üzerine bolca sürün. Yarım saat buzdolabında dinlendirip 200 C fırında üzerileri kızarana kadar pisirin.
çok hoş gözüküyor hazalcım yufkanın çıtırlığı fotoğraftaki parlaklıktan bile anlaşılıyor yağ oranını iyi ayarlamış olmalısın. hemen deneyeceğim zaten baba zulanın da şarkısında ki gibi insanlar ikiye ayrılır pırasa sevenler ve sevmeyenler..
YanıtlaSiltesekkür ederim gizemcim dene bakalım simdiden afiyet olsun:)
YanıtlaSil