Yaptıgım ilk günden beri ailenin gençlerinin favorisi oldu bu börek. Hem doyurucu hemde sebzeli olmasına ragmen lezzetli. Yemeye başlayınca bırakamayacagınız tok olsanız dahi yemek istiyeceginiz bir lezzet.
Malzemeler :
- 5 adet yufka
- 1,5 su bardagı süt
- 1 yumurta
- 3 yemek kasıgı sıvıyag
- üzerine sürmek için 1 yumurtanın sarısı
İç harcı :
- 1/2 kg tavuk gögsü
- 2 adet orta boy patates
- 1 adet havuç
- 1/2 kg bezelye
- 1 tatlı kaşıgı karabiber, tuz
- 1 çay kaşıgı kimyon
- sıvıyag
Yapılışı :
1. Süt, yumurta ve 3 yemek kasıgı sıvıyagı bir kaseye alıp çırpın. Bu karışımı yufkanın içine sürmek için kullanacagız.
2. Tavukları haşlayıp küçük küçük didikleyin.
3. Patatesleri ve havuçları küp küp dograyın ve haşlayın. Bezelyelerin haşlanması daha uzun sürcegi için ayrı bir kapta haşlayın. Haşlanmış sebzelerimizi ve didiklenmiş tavukları bir tencereye alıp baharatlarıda ekledikten sonra sıvıyagda çok kurutmadan kavurun.
4. 1 yufkayı 4 parçaya ayırın. Ayırdıgınız 1 parçaya sostan sürüp yufkanın kenarlarını katlayıp kare şeklini verin. Kare şekline gelen yufkaya tekrar sostan sürüp ortasına iç harcınından koyun ve yufkanın kanatlarını ortada buluşacak şekilde bohça gibi kapatın. Kapattıgımız kısım altta kalacak sekilde yaglanmıs tepsiye dizin. Diger yufkalarada aynı işlemi uygulayıp tepsiye dizin. Böreklerin üzerine yumurtanın sarısını sürüp arzuya göre susam serpebilirsiniz.
5. Önceden ısıtlmış 180C fırında kızarana kadar pişirin.
Çok lezzetli gözküyolar Mmm nefis olmalı :)
YanıtlaSil