9 Aralık 2012 Pazar

AYVA TATLISI


Ayva tatlısı küçükken yemediğim kıymetini büyüynce anladıgım lezzetlerden birisi. Meyveninde tatlısı mı olurmuş diyenlerdendim ve ayva tatlısını hiç sevmezdim. Son 1-2 senedir en sevdigim tatlılardan biri oldu. Kış gelsede ayva cıksa diye dört gözle bekler oldum. Hem hafif hemde tatlı birde kaymaklı yenildimi dahada bir tatlı. Kaymak bazen agır geliyor ve kokuyor ama neyseki Dr. oetker kaymak tadında şanti diye birsey cıkarmıs. Daha hafif ve kaymak tadıyor cidden. Ayvanın çok faydalı oldugu söyleniyor. Mevsimi geçmeden bol bol yemeli. Ben yerken boguluyorum ama. Yiyebilenler kendisini benim gibi bogulanlarda tatlısını yesin :)

Malzemeler:

- 5 adet ayva
- 1 paket kaymak tadında şanti
- 1 su bardagı süt
- Tozşeker
- Fındık veya ceviz

Yapılışı:

1. Ayvaları soyup ortadan ikiye kesin.Çekirdeklerini ayırın. İçi oyuk gibi olacak.
2. Büyükçe bir tencereye oyuk kısımları yukarıda kalacak şekilde dizin. Herbir ayvanın ortasına tepeleme dolu 1 yemek kaşıgı tozşeker koyun. Tencereye 1 su bardagı su ekleyin. Su kaynayınca tencerenin altını kısın.Kısık ateşte buharıyla ayvalar güzelce pişşin bir müddet sonra ayvaları ters çevirin ve öyle pişirin. Ayvalar yumuşayıp pişince altını kapatın.
3. Ayvaları borcama dizin kalan şerbetini üzerine dökün.
4. 1 paket kaymak tadında şantinin içinde 2 poşet var. 1 tanesini 5 adet ayvaya yeterli olacaktır. 1 su bardagı süt ile şantiyi iyice çırpın. Şırınga yardımı ile veya kaşık yardımı ile ayvaların ortalarına şanti koyun. Buzdolabında en az 2 saat bekletip servis edin. Servis yaparken fındık veya ceviz içi ile süsleyebilirsiniz.


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...