Kıs mevsiminin güzelliklerinden biride portakalı mandalinası kısacası narenciyesi. Bizede bu nimetlerden faydalanmak düsüyor. Portaklallı kek, portakallı kurabiye, portakal sekerlemesi, portaka kabugu reçeli.. derken tariflerimizi artırabiliriz. Ben portakal kabugu reçeli ile basladım çok lezzetli ve keke, kurabiyeyede çok yakısıyor. Benim ölçüm tadına bakmak ,denemek isteyenler için ideal olabilir. 1 orta boy kavanoz kadar ancak cıkıyor.
Malzemeler:
- 1 su bardagı portakal kabugu
- 1,5 su bardagı toz seker
- 1 çay bardagı su
- 2 portakalın suyu
- 1 limon suyu
Yapılısı:
- Portakal kabuklarının beyaz kısmını ayırıp sadece turuncu kısmını minik küpler seklinde dograyın. Üzerini geçecek kadar su koyup haslayın. Acı suyunu süzüp 2. kez kaynatın. Suyunu tekrar süzün
- 1,5 su bardagı toz seker ve 1 çay bardagı suyu kaynatın. Kaynayınca içine haslanmıs portakal kabuklarını, portakal suyunu ve limon suyu atıp tekrar kaynatın.
- Koydugunuz kavanozu yarım saatte bir ters çevirin. Bu islemi uyguladıgınız zaman kabuk taneleri daha esit bir sekilde dagılıyor.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder