Tavuk sevenler için degişik tatlı eksi bir sos. Benim kesfim degil kimin kesfi onuda bilmiyorum ben dayımın esi Belgin ablam sayesinde tattım bu lezzeti. Yapımı kolay, zahmetsiz yeterki malzemeler elde olsun. Varsın malzemelerimiz de olmasın gider alırız maliyetide ucuz. Bu tavugu yapmak için bütün sartlar uygun :) Tavuk için bir sos hazırlıycaz ve bu sosun içinde tavuk en az 4 saat bekleyecek. Bu sos sadece tavuk için de degil dilediginiz sebzeyi ekleyebilirsiniz özellikle patatesede çok yakısıyor. Fırın tepsisinde veya tencerede yapabilirsiniz. Fırın posetinde pek hos olmuyor fotograftaki gibi kızarmak yerine daha sulu oluyor en güzeli fırın tepsisinde pisirmek diyebiliriz. Afiyet olsun :)
Malzemeler:
- 4 tavuk pirzola
- 1 çay kasıgı bal
- 1 çay kasıgı toz zencefil
- 1/2 çay kasıgı kırmızı tatlı tozbiber
- 1/2 çay kasıgı karabiber
- 1/2 limon kabugu rendesi ve limonun suyu
- 1 yemek kasıgı sıvıyag
- tuz
Tavuklar hariç bütün malzemeleri iyice karıstırın. Tavukları hazırladıgınız sosun içine atıp sosu yemesini saglayın. Büyük buzdolabı posetine tavukları sosuyla birlikte koyun ve buzdolabında en az 4 saat dinlendirin. Fırın tepsisine tavukları dizin ve üzerlerine sostan biraz sürün. Sosun tamamını tepsiye bosaltmayın cünkü sos cok cabuk yandıgından tavuklar pismeden sos yanıyor ve yemekde yanık tadı baskın oluyor. Kızarması için posetteki sostan tavukların ve kullandıgınız sebzelerin üzerine sürmeniz yeterli.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder