Malzemeler:
- 2,5 su bardagı bulgur
- 1 yemek kasıgı biber salcası
- 1 yemek kasıgı domates salcası
- 1 orta boy kurusogan
- 2 dis sarımsak
- 4 dal taze sogan
- yarım demet maydanoz
- 6-7 yaprak kıvırcık
- tız, pulbiber, karabiber
- Kornişon turşu
- zeytinyagı
- 1 limon
- Nar eksisi
- Derince bir kapta bulgurları kaynamıs su ile ıslatın. Kapagını kapatıp sismesi için 15-20 dk dinlendirin.
- Orta boy bir tavada kuru sogan ve sarımsagı kücük kücük dograyıp kavurun. Soganlar iyice kavrulduktan sonra salçaları ve baharatları ilave edip biraz daha kavurun. Hazırladıgımız bu sosu bıraz sogutup şişen bulgurların üzerine dökün ve yogurun.
- Diger tarafta temizce yıkanmıs yesilliklerimizi ve turşuyu kücük kücük dograyıp salcalı bulgur karısımımıza ilave edin.
- Son olarak limon suyu, zeytinyagı, nar ekşisi ve damak tadınıza göre ekstra baharat ekleyin. iyice karıstırıp buzdolabında biraz bekletip servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder