4 Aralık 2012 Salı
HASTA ÇORBASI
Bugün kış mevsimini tam anlamıyla yaşadık. Şiddetli rüzgar, durmaksızın yağan yağmur ve dondurucu soğuk. Allah dışarda kalan insanlara hayvanlara yardım etsin. Annem sabahtan doktora gitmek için çıktı evden. Döndüğünde dahada doktorluk olmuştu sanki. Dünkü havaya aldanarak normal giyinip çıkmış. Çok üşümüş ve ıslanmış bir şekilde geldi eve. Çay ile ısıttım annemi ama ne olur ne olmaz diyerek hastalanmasın diye bir çorba yapayım dedim ve hasta çorbası yaptım. Hasta çorbası dediğim bildigimiz tavuklu şehriye çorbası. Tavuk,limon ve sarımsagın mucizevi iyileştirme etkisi yüzünden ben bu çorbaya hasta çorbası diyorum. Sogukalgınlıgına birebir çok lezzetli ve gerçekten hemen toparlama etkisine sahip bir çorba.
Malzemeler:
* 300 gr kemikli yemeklik tavuk
* 1 çay bardagı arpa şehriye
* 1 küçük sogan
* Tuz, karabiber, kimyon
* 1 tatlı kaşıgı tereyagı
* 1 yemek kaşıgı sıvıyag
Yapılışı:
1. Tavukları 1 litre suda haşlayın. Haşladıgımız tavukların suyunu süzün ve başka bir kaba alın. Tavukları ufak ufak didikleyin.
2. Tereyagını ve sıvıyagı çorbayı yapacagınız tencereye koyun ısıtın.
3. Soganları ve sarımsakları küçük küçük dograyın ve ısınmış yagda kavurun.
4. Kavrulmuş soganların üstüne tavuk suyunu ve şehriyeyi ekleyin. Kaynadıktan sonra didiklenmiş tavukları ekleyin. Şehriyeler pişene kadar kaynatın.
5. Tuz, karabiber ve kimyon ekleyip karıştırın. Servis ederken limon sıkın. İstege göre maydanoz ile süsleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder