Malzemeler:
- 200 gr margarin (yumusamıs)
- 2 adet yumurta ( sarısı içine, beyazı üzerine)
- 1/2 çay bardagı zeytinyagı
- 2 yemek kasıgı sirke
- 2 yemek kasıgı tozseker
- 2 çay kasıgı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- Ortalama 5 su bardagı un
- Susam veya çörek otu
- Oda sıcaklıgında yumusamıs margarin, 2 adet yumurtanın sarısı, zeytinyagı, toz seker ve tuzu karıstırın. Unun bir kısmını karısıma katın. Yogurmadan üzerine kabartma tozunu ve 2 yemek kasıgı sirkeyide kabartma tozunun üzerine dökün. Sİrke olarak ben elma sirkesini tercih ediyorum daha çok sevdigim için. Sirke simitimizi gevreklestircek. Kokusunu sevmeyebilirsiniz ama tadı kalmıyor simitte. Gevrek bir simit istiyorsanız mutlaka sirke kullanın. Kalan unuda karısıma ilave edip yogurun. 5 su bardagından azda alabilir belki biraz daha cokda. Ben hemen hemen 5 bardaga tamamlıyorum.
- Homojen bir sekilde karısmıs hamura ufak ufak simit seklini verin. Tepsiye dizdiginiz simitlerin üzerine önceden ayırdgımız yumurtaların beyazlarını sürün ve üstlerine susam veya çörek otu serpin. Bütün hamura aynı islemi uygulayın. Önceden ısıtılmıs 200 C fırında üzerleri kızarana kadar pisirin.
Buna dayanamam amaa.. Ellerinize saglik :)
YanıtlaSilTesekkür ederim :) Küçük küçük kıtır kıtır dayanılcak gibide degl :)
YanıtlaSil