Malzemeler:
- 1 paket margarin
- 1 yumurta, 1 yumurta sarısı
- 1 su bardagı pudra sekeri
- 1 su bardagı mısır nisastası
- 3,5-4 su bardagı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Badem içi
- Damla çikolata
- Oda sıcaklıgındaki yumusak margarini, pudra sekerini , nisasta ve yumurtaları yogurun. Nisastayı iyice eze eze yogurun. Karısımı homojen bir sekilde karısınca ununu kabartma tozunu ve vanilyayıda ekleyip hamur haline getirin. Un miktarını 3,5 -4 su bardagı yazdım cünkü hamur kulak memesine kıvamına gelene kadar un eklemeli 3,5 dan biraz fazla 4 den biraz az oluyor. Hamur elimize yapısmıycak.
- Hamurumuzu küçük parçalara ayırıp merdane yardımıyla yaklasık 0,5 cm kalınlıgında açıp oval bir bardak agzıyla, yoksa normal bardak ile sekil verin. Gözleir içinde küçük yuvarlaklara ihtiyacınız olcak ben krema baslıgını kullandım sekil vermek icin. Yuvarlak gözleri baykusumuza göz olacak sekilde yerlestirin. Ortalarına birer damla cikolata koyup parmagınızla bastırın. Göz hamuru biraz genisletip yayın bu sekilde. Bademlerimizde gözlere yakın olcak bir sekilde dikey olarak hamura batırın. En son baykusumuzun tüylerini bir bıcak yardımıyla ücgenler yaparak yapın. 200 C önceden ısıtılmıs fırında üzerleri hafif kızarana kadar pisirin. Afiyet olsun :)
ÇOOOK GÜZELLER, TAM BENİM KILARA GÖRE. ELLERİNİZE SAĞLIK. BLOG ÇOK GÜZEL. ARTIK İZLEYİCİNİZİM
YanıtlaSilhttp://mehtapinrengi.blogspot.com/
Teşekür ederim begenmenize sevindim çok kolay ve eglenceli bir kurabiye :) bende blogunuz ziyaret ettim takipteyim :)
Silçok severim baykuşu harika görünüyorlar hemen deneyeceğim:) sayfanızı takipteyi:) ben yeniyim benide eklerseniz çook sevinirim:)
YanıtlaSil