12 Haziran 2013 Çarşamba

Vişneli Tartolet

Turtayı ve turta hamurunu çok seven biri olarak minik lokmalık tartoletlerden yaptım. Tarifide yapımıda en az turta kadar basit. Üzerini süslemek sizin zevkinize kalmış. Sevdiğiniz meyvelerle ve soslarla süsleyebilirsiniz. Ben bir kısmını vişneli yaptım. Bir kısmınıda vişnenin ekşi tadını çok sevmeyen ev ahalisi için damla çikolata ile süsledim. Hamur tarifim Elmalı turta ile aynı ama tekra yazıyorum. Bu hamurdan epey çıkıyor 30 a yakın tartolet elde edebilirsiniz.


Malzemeler :

Hamuru için :
-1 paket margarin (yumuşamış)
-1 yumurta
-4 yemek kaşığı toz şeker
-1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un

Kreması için :
-1.5 yemek kasıgı un
-1.5 yemek kasıgı tozşeker
-1.5 su bardağı süt
-1 yumurta
-1 paket vanilya
-1 paket beyaz çikolata (80 gr)
-1 paket sade kremşanti

Üzeri için :
-vişne
-damla çikolata

Yapılışı :
  1. Hamur malzemelerini bir kapta iyice yoğurun.Unu aldıgı kadar ekleyin. Hamur kulak memesi kıvamında olacak. Hamur kıvamına gelince 30-40 dk buzdolabında dinlendirin.
  2. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar koparıp yuvarlayın ve tart kalıplarının ortasına bastırarak kalıbın çeperlerine dogru yayın. Bu işlemi bütün kalıplara yapın ve kalıplara yerlestirdiğiniz hamurlara çatal ile dleikler açın. Fırına atmadan öncede kalıpların ortasına nohut koyun. Hamurun kabarmaması için ben öyle yaptım. Önceden ısıtılmış 180C fırında kızarana kadar pişirin.
  3. Krema için çikolata ve şanti hariç bütün malzemeleri muhallebi gibi pişirin. Kaynadıktan sonra içine çikolatayı kırıp karıştırın. Bu karışımın soğumasını bekleyin ara ara karıştırınki üstü kabuk tutmasın. Soğuduktan sonra kremşantiyi döküp mikserle 5 dk çırpın. Köpük Köpük olan kremayı buzdolabına koyun ve soğutun.
  4. Soğuyan tart hamurlarının içlerini soğuyan kremadan kaşıkla veya krema torbası ile doldurun. Üzerini istediğiniz meyve veya sosla süsleyin ve buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.





2 yorum :

  1. Ne kadar nefis görünüyorlar :) Ellerinize sağlık çok beceriklisiniz maşallah :) Yaptığınız pastaların görüntülerine hayran kaldım nasıl farkedememişim sizin blogunuzu :)
    Benim blogumada beklerim ;
    gizzgiz.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkür ederim güzel yorumunuz için :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...