Herkese merhabalar :) Son 1 haftadır burayla pek ilgilenemedim. Uzun zamandır yollarını gözlediğim sözlüm askerden döndü çok şükür. Bende gectiğimiz hafta onun hazırlıklarıyla meşguldum. Kendisine söz verdiğim gibi mantı yaptım :) Mantı bu tabi o geldiğinde uğraşmayayım diye önceden yapıp buzluğa attım. Birde hoşgeldin pastası.Şeker hamurundan pek hazetmediği için istediği gibi çikolatalı ve muzlu kocaman bir pasta hazırladım. Bu tarz hazırlıklar ile meşguldum ve bu haftada beraber vakit geçirebilelim diye bu hafta için hiç sipariş kabul etmedim. Anneler günü epey yoğun geçmişti zaten benim içinde iyi oldu tatil yapıyorum adeta :) Ama gene de boş durmamak lazım. Epeydir tarif paylaşmadıgımı farkettim. Çayın yanına en sevilen kurabiyelerden biri olan damla çikolatalı kurabiyeyi yaptım ve huzurlarınıza sunuyorum. Damla çikolatalı bir çok kurabiye tarifi var ve hemen hemen hepsi birbirine benziyor. Bu tarifde diğerlerine benzer ama ben bunu tercih ediyorum. Denemek isteyenler için...
Malzemeler:
- 200 gr tereyağı
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 2 yumurta
- 3/4 su bardağı mısır nişastası
- 1 paket vanilya
- 1/2 çay kaşığı karbonat
- 3-3,5 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tarçın ( ben tarçın aromasını sevdiğim için ilave ediyorum. Çıkarılabilir.)
Yapılışı:
- Oda sıcaklığındaki tereyağı, pudra şekeri ve yumurtalar derin bir kaba alın mikser yardımıyla iyice karıştırın. Nişasta, vanilya, tarçın ve karbonatıda ekleyin çırpmaya devam edin. 2 su bardagı unu eleyerek ekleyin ve mikser ile karıştırın. Son 1 bardak unuda eleyerek ekleyin ve elinizle yoğurmaya devam edin. Hamuru kaptan sıyırmak için ve elinizdeki hamurlardan kurtulmak için yaklasık yarım su bardagı kadar daha un kullanın. Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 30-45 dakika dinlendirin.
- Dinlenen hamurunuza ister kalıp ile ister eliniz ile şekil verin (ben kare kalıp ile kestim ve bisküvi gibi oldular) ve bir kap içine döktügünüz damla çikolatalara batırın. .Damla çikolatalar gelişi güzel kurabiyeye saplancak ve daha güzel duracaktır. Önceden ısıtlmış 180 C fırında 30-45 dakika pişirin. Fırınınıza göre bu süre uzalır veya kısalır. Kokusundan ve renginden kurabiyeleriniz pişip pişmedğini anlayabilirsiniz.
aaa ne güzel canım,çok sevindim senin adına.
YanıtlaSileşim,biz nişanlıyken ve düğünümüze bir buçuk ay kalmışken askerden gelmişti:)güç oluyor asker yolu gözlemek,neyseki bitti gitti.sizin de en uzun ayrılığınız bu olmuş olur inşallah.sevgiler çok.
Çok teşekkür ederim Eylül'cüm. Gerçekten zor bir dönemdi 5 aylık bir süreç ama dedigin gibi neyseki geçti gitti :))
Silgözün aydın:)
YanıtlaSilkurabiyeler çok güzeller ellerine sağlık
sevgiyle kalın
Teşekkür ederim :) Sevgilerimle...
SilKurabiyenin şekli çok hoşuma gitti
YanıtlaSilellerine sağlık cnm
Özellikle bisküvi gibi olsun diye bu şekli tercih ettim beğenilmesine sevindim :) Teşekkür ederim :)
Sil