Malzemeler:
- 2 yumurta
- 1 su bardagı tozseker
- 1/2 su bardagı süt
- 50 gr margarin/tereyagı
- 2 yemek kasıgı sıvıyag
- 1,5 su bardagı un
- 25 gr kakao
- 1 pkt kabartma tozu
- 1 pkt vanilya
Üzeri için:
- Kremsanti
- Bonibon
- Pasta süsleme sekeri
Yapılısı:
- Oda sıcaklıgındaki margarin ve tozşeker krema kıvamına gelene kadar çırpın. Ardından teker teker yumurtalar eklenir ve tekrar çırpın. Süt,sıvıyag ve vanilya ekleyin. karıstırmaya devam edilir.
- Kuru malzemeleri bir kapta karıstırın ve sıvı karısıma eleyerek ekleyin. Çok fazla çırpmadan homojen bir sekilde karısana kadar çırpın. Kalıplara esit bir sekilde paylastırın. Kalıpların 2/3 ü doldurun daha fazla doldurursanız kabarır. 180 C önceden ısıtılmıs fırında yaklasık 30 dk pisirin. Fırından cıkardıgınızda kürdan batırarak pisip pismedigini anlayabilirsiniz. Duruma ve fırınınıza göre daha kısa sürede veya daha uzun sürede pisirebilirsiniz.
- Fırından cıkarında tel ızgara üzerinde sogutun. Sogudukdan sonra zevkinize göre kremsanti, bonibon, seker , cikolata , fındık fıstık vb... süsleyin.
bu şeker şeyler seyirlik resmen insanın baktıkça içi açılır tabi ağzıda sulanır ve hemen bir tane alıp yemek ister.. mesela benim gibi.. çok güzeller kısacası ellerinize sağlık. sevgilerimle :D
YanıtlaSilTesekkür ederim :) rengarenk olusu niyeyse insanı daha bi cezbedio sanki daha lezzetliymis hissi veriyo :)
SilBunlar şepşekerlerrrrr...
YanıtlaSilBayıldım renk cümbüşüne...
Ellerine sağlık tatlım...
Sevgilerimle...
Çok tesekkür ederim Emel hanım :) Sevgilerimle.. :)
SilÇok harika görünüyorlar elinize sağlık :)
YanıtlaSiltesekkür ederim :)
Sil