4 Aralık 2012 Salı
ÇiKOLATALI TRÜF
İlk tarif olarak ne yazsam diye çok düşündüm. Fakat bir türlü karar veremedim. Tarif bir yana tür konusunda dahi bir ayrım yapamazken iki gün önce dayımla girdiğim iddiayı kaybederek trüf yapmam gerekince yapmışkende ilk tarifim trüf olsun dedim. Çikolatalı trüfleri ilk kez arkadaşlarım çaya geldiğinde denemiştim ve denemekle kalmadım benim, arkadaşlarımın ve ailemin vazgeçilmez tatları arasında yerini aldı trüfler. Arkadaşlarımın nişanına, kuzenimin dogum gününe, anneannemin gününe, aile toplantılarına, çay davetlerine ve kendi söz törenime yaptıgım trüflerin tarifini sizler paylaşıyorum.
Malzemeler:
* 200 ml çig krema
* 80 gr bitter çikolata
* 1 paket (160 gr) Kakaolu baton kek
* Fındık içi/ Ceviz içi
* Hindistan cevizi
Yapılışı:
1. Kremayı orta boy bir tencerede kaynayana kadar pişirin. Kaynayınca altını kapatın.
2. Kaynayan kremanın içine bitter çikolatayı kırıp karıştırarak eritirn.
3. Çikolatalı karışımın içine keki ufalayın.( kıvamını daha koyu yapmak istiyorsanız kek miktarını artırabilirsiniz fakat unutmayın bu karışım buzdolabında bekleyecek ve katılaşacak)
4. Orta büyüklükte çekilmiş fındık veya ceviz içini ekleyin. Bir kaşık yardımı ile iyice karıştırın.
5. Buzdolabında 2 saat bekletin.
6. Katılaşan karışımdan 1 tatlı kaşığı alarak elinizde yuvarlayarak şekil verin.
7. Ceviz büyüklüğünde hazırladığınız toplarınızı hindistancevizine bulayın. İsteğe bağlı olarak trüflerin üzerini süslemek için antep fıstıgı fındık,fıstık,ceviz kullanabilirsiniz. En az 3 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder